Els
jardins verticals són autèntics generadors de vida. Ambienten i
harmonitzen els espais de forma natural, regulant la temperatura
interior i aportant la humitat necessària per gaudir d'un hàbitat
saludable.
I
el millor de tot, és que podem convertir aquest ecosistema, en una
hort vertical,
és a dir en un jardí en el qual conrear plantes comestibles.
Podem
crear un jardí vertical a qualsevol
racó
del nostre habitatge, tant a ple sol (el més recomanable) com a
mitja ombra.
El
cultiu d'hortalisses en forma de jardins verticals és probablement
un dels usos més pràctics d'aquest tipus de jardins, ja que ens
aporten els beneficis de tenir un hort a casa i a més a més sense
necessitat d'ajupir-se per cuidar-lo.
En
jardí vertical creat com a hort, podem conrear una gran varietat de
plantes comestibles, com ara enciams, tomàquets, sàlvia,
romaní, espígol, api i moltes verdures i aromàtiques més. També
podem conrear plantes de flors comestibles, com a clavells,
pensaments, primaveres…
És
important organitzar les plantes en funció de les seves demandes de
reg, ja que si no és així el fracàs del jardí vertical està
assegurat. Si la idea és tenir un hort de plantes aromàtiques no
podrem plantar vegetals de major demanda d'aigua, com els enciams. El
recomanable és separar els jardins verticals segons les necessitats
de reg.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada