Translate

dilluns, 22 d’abril del 2013

Jardins Verticals Comestibles





Els jardins verticals són autèntics generadors de vida. Ambienten i harmonitzen els espais de forma natural, regulant la temperatura interior i aportant la humitat necessària per gaudir d'un hàbitat saludable.



I el millor de tot, és que podem convertir aquest ecosistema, en una hort vertical, és a dir en un jardí en el qual conrear plantes comestibles.




Podem crear un jardí vertical a qualsevol racó del nostre habitatge, tant a ple sol (el més recomanable) com a mitja ombra.



El cultiu d'hortalisses en forma de jardins verticals és probablement un dels usos més pràctics d'aquest tipus de jardins, ja que ens aporten els beneficis de tenir un hort a casa i a més a més sense necessitat d'ajupir-se per cuidar-lo.


En jardí vertical creat com a hort, podem conrear una gran varietat de plantes comestibles, com ara enciams, tomàquets, sàlvia, romaní, espígol, api i moltes verdures i aromàtiques més. També podem conrear plantes de flors comestibles, com a clavells, pensaments, primaveres…



És important organitzar les plantes en funció de les seves demandes de reg, ja que si no és així el fracàs del jardí vertical està assegurat. Si la idea és tenir un hort de plantes aromàtiques no podrem plantar vegetals de major demanda d'aigua, com els enciams. El recomanable és separar els jardins verticals segons les necessitats de reg.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada